Hellsingland Underground

Svenskt rockband med rötterna i blues, folk och klassisk hårdrock!

Hellsingland Underground bildades sommaren 2006 när sångaren Charlie Granberg flyttade tillbaka till sin hemstad Ljusdal. Detta var under MySpace storhetstid, och efter att ha laddat upp deras första låtar i början av 2007, fick de snabbt en stor skara devota fans från hela världen. De hade flera ettor i olika MySpace-listor som bidrog till deras popularitet ytterligare. Deras första självbetitlade album släpptes i mars 2008, följt av ett intensivt turnerande. Deras andra album "Madness & Grace", som kom ut under våren 2010 tog dem hela vägen till plats nummer 6 på den svenska albumlistan. Mer turnerande följde, i både Sverige och Europa, främst i Tyskland, där de även spelade in en hel TV-show för legendariska Rockpalast, och uppträdde på ett högriskfängelse för de intagna. Deras tredje album "Evil Will Prevail" kom ut i september 2012. Vilket följdes av ytterligare turnérande i både Tyskland, Frankrike och Spanien. Hellsingland Underground främsta mål har alltid varit att skapa bra låtar med lång livslängd och djup, något de utvecklat ytterligare på "Understanding Gravity" som släpptes i april 2016.

"De har omdefinierat exakt vad NY musik innebär, och det finns inte ett annat band på planeten just nu som är kapabla att göra det så fantastiskt bra som Hellsingland Underground."
//Derric Miller, Hardrock Haven (US)

"Du kommer att höra ekon i södra storheter som Allman Brothers, Marshall Tucker Band, Buffalo Springfield, CCR och många fler. Och, ärligt talat, Hellsingland Underground är mästare i genren. De visar upp ett anmärkningsvärt djup och skicklighet i att återuppliva och återuppfinna det bästa av klassisk amerikansk southern rock, eller i deras fall Northern Rock. Rekommenderas.
// "Craig Hartranft, Dangerdog (US)

"Hellsingland Underground kombinerar mästerligt läckra gitarrsolon a la Thin Lizzy, countryrock färgade ballader, pop-hook-bonanza och en inspirerad singer / songwriter i figuren Charlie Granberg, en katt av sällsynt talang."
// Alle Royale, Global Texan Chronicles (US / Tyskland)

"Om du gillar det nygamla ljudet av band som The Black Crowes eller Burning Tree, men med en extra krydda av Bruce Springsteen kommer du älska det här.
// "Craggy, Uberrock (UK)