SÖDRA ÅKERIET

Vi vill presentera något av ett legendariskt Arvikaband, Södra åkeriet!
Kenneth Thorstensson berättar kortfattat följande om bandets historia:

Södra Åkeriet hette från början Arvika GammeldansOrkester. Det var i mitten av 70-talet och vi spelade en slags folkrock och folk dansade ofta.
Stig Thorstensson sa en gång om orkestern att "ni speler dansmusik för fôlk som inte kan danse". Och detta var menat som ett positivt omdöme.
Vi gjorde också några skivor under senare delen av 70-talet. Som en del av det som på den tiden kallades "progg".
Musiken förändrades nog en del genom åren. Andra influenser kom till. En salsatokig trummis. Irlandsturné och blås. Det blev till slut ett hopkok där Stig Thorstensson kunde känna sig hemma, skutta omkring lite grann som han ville.
6 av 9 medlemmar är kvar från originaluppsättningen och förra året var vi ute på 40-årsturné.
De senare åren har markerats av ett slags stora musikberättelser. Egentligen började det nog alldeles i början av 1980-talet, med "Musik från Helvete".
Men den mer organiserade början var nog till Arvikas 100-årsjubileum 2011. Då skrev och producerade orkestern "På anner sia vika" som blev en formidabel succé, med de mått som det lokala tillåter.
Just nu så håller orkestern på som bäst att repetera del 2 av den här berättelsen, som vi räknar med att den ska vara klar efter sommaren nästa år, 2018.
Det vi kommer att spela på Koppsängsfestivalen är gammal skåpmat, färskare spis och förhoppningsvis något av det som komma skall. Något från alla epoker!