The Chickpeas Band

Scandicana om kärlek, uppbrott och ett liv på drift. Piteåbandet The Chickpeas Band är ett nytt inslag i en transatlantisk tradition där persongalleriet alltid utgjorts av historieberättare, romantiker och melankoliska nomader.

The Chickpeas Band grundades av Lina Larsdotter, Elin Grunditz och Ida Nilsson. De kommer från olika svenska småbyar, träffades på Luleå Tekniska och började spela tillsammans våren 2010. De uppmärksammades snabbt för sina inlevelsefulla trestämmiga harmonier och sin karismatiska scenshow och inom kort strömmade spelningsförfrågningarna in. Vintern 2011/12 representerade de Norrbotten i SOM:s rikstäckande tävling Manifest On Tour. I mars anslöt Emil Kårén på trummor och slagverk och i maj gav de ut sin självbetitlade debut-EP i egen regi.

Som glesbygdsbarn har avstånden alltid haft betydelse. Vägarna ut i världen var få och järnvägen kom att bli en symbol för frihet och möjligheter. Därför är det bara logiskt att deras två första rikstruneer (sommaren 2012 och 2013) genomfördes med SJ som sponsor. Likt 40-talets legendariska folksångare klarades samtliga resor av med tåg. När bandet inte spelade i städerna längs vägen så gjorde man bejublade konserter inför fullsatta bistrovagnar. Sammanlagt gjorde man mer än 50 spelningar på 30 dagar.

Bandet vann våren 2013 Norrbottens delfinal i Sveriges radios rikstävling ”Svensktoppen nästa” med singeln ”Happy sad song”. De släppte sommaren 2013 en EP (i samarbete med BD Pop och producenten Ollie Olson). EP:n - Home - Finns att köpa vid livespelningar.
Sommaren 2014 hade de sin första turné utanför Norden och spred sin musik i Tyskland, Berlin.